Argeș. 29 martie 2017. Astăzi a avut loc festivitatea oficială de învestire a lui Emilian Dragnea în funcția de prefect al județului Argeș și a lui Gabriel Stoian în cea de subprefect. Evenimentul a avut loc în sala mare a Consiliului Județean. Pe lângă mesajele de felicitare adresate actualei conduceri de la Prefectură s-au adus și multe aprecieri la adresa fostului prefect Cristian Soare.
La eveniment au participat: un reprezentant al Guvernului, de la Ministerul Afacerilor Interne, Teodor Iulian Gheorghe, șeful Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, parlamentari, primari, dar și fostul prefect Cristian Soare. Fostul subprefect Emilian Dragnea a fost numit prefect printr-o Hotărâre de Guvern emisă acum o săptămână. Acesta l-a înlocuit la conducerea Prefecturii Argeș pe Cristian Soare. În cadrul discursurilor susținute lui Soare i s-a mulțumit pentru întreaga sa activitate în fruntea instituției. Ba chiar, președintele CJ Argeș, Dan Manu, a apreciat calitatea umana pe care o are Cristian Soare spunând despre acesta că este o ”pasăre rară în zilele noastre”. În încheierea discursului Manu i-a transmis fostului prefect: ”Rămas bun domnule prefect Soare și pe curând”. Totodată, Manu a felicitat noua echipă de la Prefectură arătându-și convingerea că vor avea o colaborarea foarte bună. Cristian Soare, fostul prefect de Argeș a ținut să precizeze: ”În mod special vreau să mulțumesc tuturor pentru o colaborare excepțională. Sunt convins că echipa care este azi prezentă, în calitate de prefect și subprefect, vor face lucruri foarte bune. Eu am colaborat minunat cu dl prefect Dragnea. A fost un coechipier aparte cu care m-am înțeles perfect!”
Prefectul Emilian Dragnea a subliniat: ”Mă bucur că am putut alături de dv să trăiesc acest moment. Un moment festiv, un moment de vârf în cariera de administrație pe care am desfășurat-o timp de peste 25 de ani. Trebuie să asigurăm, prin activitatea noastră, Guvernul României că împreună cu colegii, cu șefii de deconcentrate, inclusiv cu dv. dl. primari vom desfășurat o activitate în sprijinul cetățenilor și în slujba lor. Vom asigura tot ceea ce va depinde de capacitatea noastră pentru a rezolva problemele cu care ne vom confruntă”. Subprefectul Gabriel Stoian a subliniat: ”Vreau ca împreună cu dv., colaboratorii mai vechi ai Prefecturii, să reușim să trecem la fapte. Nu ne luăm angajamente, nu spunem lucruri mari, oamenii așteaptă de la noi fapte”.