Pitești. 21 aprilie 2017. Astăzi s-a deschis cea de a 40-a ediție a Simfoniei Lalelelor (21-23 aprilie). Evenimentul, devenit tradiție la Pitești, a început cu primirea invitaților la Primăria Pitești. Ulterior cele trei care alegorice au deschis Parada Florilor. Din păcate, numărul personalităților centrale a fost unul mic.
Dacă în alți ani deschiderea acestui eveniment de tradiție în Pitești era marcată de prezența mai multor personalități, iată că acum a venit ministrul Cercetării și senator de Argeș, Șerban Valeca. Au mai fost prezenți primarii unor localități din Argeș, prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, președintele CJ Argeș, Dan Manu, și câțiva parlamentari de Argeș. Cu toate că la edițiile trecute politicienii și personalitățile locale își găseau cu greu loc pe scena improvizată din fața Primăriei, astăzi mai erau câteva spații goale. Și-au confirmat prezența delegații din Olanda, Portugalia, Republica Moldova, Grecia, Palestina, Serbia și Suedia și reprezentanți ai ambasadelor Olandei, Armeniei, SUA, Israelului, Belarusului, Argentinei, consulul onorific al României în Elveția și un reprezentant al Vaticanului.
Unul dintre cele mai apreciate momente a fost Parada Florilor. Elevii și copiii au rezistat frigului. Unii dintre ei, după ce au trecut prin fața oficialilor strânse în fața Primăriei, au și plecat spre casă. Organizatorii au pregătit și ceai cald pentru cei veniți să participe la eveniment. La această ediție conducerea CJ Argeș a dăruit organizatorilor o diplomă pentru această ediție aniversară. Accesul la expoziția de la Casa Cărții este gratuită și în centrul orașului aveți mulți comercianți de unde puteți cumpăra. De asemenea, Smiley și Sore vor susține un recital, sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 20.00 în Piața Primăriei din Pitești. Pentru cei mici, organizatorii au pregătit duminică o surpriză: Gașca Zurli. Tot programul aici.