Argeș. 26 aprilie 2017. Săptămâna viitoare vine cu un eveniment de marcă pentru elevii pasionați de inventică. Mai precis vorbim de prima ediție a Salonului Inovației și Creativității Elevilor din Argeș – SICEA, unde s-au înscris circa 1000 de elevi. Premiul cel mare este de 1.000 lei, însă la fiecare secțiune se vor acorda premiile I, II și III.
În perioada 4 – 5 mai la Universitatea din Pitești se va desfășura prima ediție a Salonului Inovației și Creativității Elevilor din Argeș – SICEA. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Argeș, Inspectoratul Școlar Județean Argeș și Universitatea din Pitești în parteneriat cu Primăria Mioveni. Despre organizarea evenimentului s-a discutat astăzi în cadrul conferinței de presă de la CJ Argeș. Evenimentul este dedicat elevilor din învățământul preuniversitar, antrenând peste 1.000 de participanți – elevi expozanți și profesori coordonatori. La Salonul Inovației și Creativității vor fi prezentate 684 de lucrări din cele 20 de domenii tematice. Domeniile de jurizare: protecția mediului, industria automobilului și industria aviatică, industria chimică, fizică, biologie; mecanică generală – electromecanică – mașini, utilaje, electricitate și electronică; energie – energie verde; radio TV – telecomunicații, fotografie; informatică – hardware și software; artă grafică și publicitate; cultură – turism; suveniruri – articole pentru cadouri; produse de uz casnic; științe medicale și sănătate; industria textilă și vestimentară – design vestimentar; industria agronomică și alimentară; construcții și locuințe; ambalaje – stocaj; educație – formare; sport, timp liber, jocuri, jucării; grădină – casă; diverse. Salonul va fi prezidat de ministrul Cercetării, Șerban Valeca, care a explicat cu ceva vreme în urmă că dacă evenimentul va avea succes e decis să organizeze unul și la nivel național.

Valoarea premilor

Cele mai bune lucrări vor fi premiate. Consiliul Județean Argeș asigură pemii în valoare totală de 28.000 lei. Se vor acorda premiul I – 350 lei, premiul II – 250 lei, premiul III – 100 lei. Primăria Mioveni va acorda, pentru fiecare dintre cele 20 de secțiuni, câte un premiu ”Best Of”, în valoare de 300 lei, dar și Marele Premiu al Salonului în cuantum de 1.000 lei.