Mioveni. 27 aprilie 2017. Anul trecut, Dacia a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri de când Dacia a fost achiziţionată de către Renault – 4,6 miliarde de euro, adică aproape 21 de milioane de lei. Oficialii companiei susțin că cea mai mare parte din profit o vor reinvesti în platforma din Mioveni pentru ca uzina Dacia să rămână competitivă pe termen lung. Anul trecut, Dacia a exportat atât în Europa, cât şi pe pieţele din Africa şi Asia. Exportul a reprezentat aproximativ 90% din cifra de afaceri.

Conform lui Liviu Bocșaru, CFO GRUP RENAULT ROMÂNIA, rezultatul excepționalt s-a datorat mixului modelelor din gama Dacia, cu o creștere foarte mare pentru Duster. Al doilea motiv îl reprezintă dublarea producției componentelor cerute de către alte uzine ale Grupului Renault, care fabrică gama Global Access, componente fabricate la Mioveni.
Adunarea Generală a acţionarilor va decide în cursul lunii mai asupra repartizării profitului în anul 2016. Propunerea boardului a fost de a reinvesti o mare parte a acestui profit în aparatul industrial de la Mioveni, cu scopul de a menţine competitivitatea pe termen lung.

LEAVE A REPLY