Mioveni. 4 mai 2017. Pentru prima oară, Dacia include în oferta modelului Duster o cutie de viteze automată. Disponibilă pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociată cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automată EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj și 6 trepte reprezintă o adevărată revoluție față de cutiile automate tradiționale. Astfel, transmisia EDC îmbină robustețea și costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea și caracterul practic al unei cutii automate.

Tehnologia utilizată garantează o bună reactivitate, acționând alternativ sistemele de ambreiaj corespunzătoare treptelor pare și impare. Datorită intervalului scurt de acționare a ambreiajului, cuplul este transmis fără întrerupere, ceea ce asigură o schimbare a vitezelor excelentă și un confort deosebit pentru șofer.

Funcția de demaraj specific (crawling) asigură un plus de confort în traficul aglomerat și facilitează manevrele delicate (cum ar fi parcarea).

Totodată, optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor garantează prestații excelente în toate regimurile de turații ale motorului, oferind un consum redus și un nivel scăzut al emisiilor de CO2.
În plus, costurile de utilizare sunt comparabile cu cele ale unei cutii manuale.