București. 5 mai 2017. Cristian Bușoi și-a anunțat candidatura la șefia PNL. Considerat omul pe care Klaus Iohannis îl susține la șefia PNL, Bușoi a amânat până acum anunțul oficial de înscriere în cursă. De altfel, el folosește sloganul utilizat de Iohannis în campania de la președinție – România lucrului bine făcut.
“PNL este la răscruce. Vrem să fim partidul care poate construi României un viitor sau alegem să ajungem partidul care va vorbi despre trecut cu nostalgie. În primul rând, PNL trebuie să se trezească și să clarifice pe cine reprezintă și cu ce ofertă politică vine pentru a redobândi încrederea oamenilor, pentru a reprezenta interesele majorității dinamice, pentru a recupera electoratul pe care l-a pierdut”, a afirmat Bușoi cu prilejul unei declarații de presă susținute vineri.

El a subliniat că PNL are datoria de a bate PSD atât la alegerile prezidențiale, cât și la alegerile locale și la cele parlamentare. “Dar dacă nu recuperăm electoratul care l-a votat pe Klaus Iohannis în 2014, care a ieșit să protesteze împotriva PSD în 2017, PNL nu va bate niciodată PSD. PNL trebuie să demonstreze că poate construi un viitor pentru România și că poate recâștiga încrederea tinerilor independenți economici de stat, pe cei care caută o viață mai bună în țară, dar se gândesc în fiecare zi să emigreze, pe cei care vor să aibă un viitor. De frica acestor tineri nu s-au adoptat ordonanțele care schimbau justiția, revolta lor a făcut PSD și pe Liviu Dragnea să dea înapoi”, a mai afirmat liberalul.

Acesta consideră că PNL trebuie să revină la ideile care au mobilizat milioane de români, la “România lucrului bine făcut”, sloganul de campanie al lui Klaus Iohannis.