Franța. 8 mai 2017. Celebrul actor francez Alain Delon, în vârstă de 81 de ani, a anunțat vineri, la ceremonia omagială din cadrul Festivalului Internațional de Film Polițist de la Liege, că pregătește “ultimul său film”.
Alain Delon vine pentru prima dată în România, ca invitat special al celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (2-11 iunie). Pentru contribuția sa artistică excepțională, TIFF îi va acorda în acest an marelui actor Alain Delon Premiul pentru întreaga carieră.

Actorul a evocat un ultim film în regia lui Patrice Leconte. “Va fi ultimul meu film deoarece, asemeni unui boxer care nu mai vrea un ultim meci, nici eu nu mai vreau o luptă în plus”, a precizat actorul francez.

Pentru ca publicul să te urmărească timp de 50 sau 60 de ani, trebuie într-adevăr să te iubească

Alain Delon, care nu a mai jucat de la “Astérix aux Jeux Olympiques” din 2008, a explicat că nu mai vreasă să joace în filme, după ce s-a orientat spre teatru, alături de fiica sa. Actorul a povestit că faptul de a fi jucat într-o piesă de teatru, unde i-a dat replica fiicei sale într-un rol în care aceasta își domină tatăl, a fost “cel mai frumos lucru din viața sa”.