București. 15 mai 2017. Președintele PSD Liviu Dragnea spune că există o mafie a importului de legume şi fructe, protejată din interiorul unor instituți. Liderul PSD a făcut declarațiile într-o deplasare în județul Olt.
El cere instituțiilor de control să acționeze pentru anihilarea acestor rețele infracționale și să nu se mai ocupe de ”amenzi pentru nimic, pentru că lipsea un bon”. ”Sunt reţele mafiote, cu bani mulţi investiţi, cu protecţie din partea unor membri ai unor instituţii. Nu-i ştim, dar nu se putea fără protecţie. Este şi o reţea românească. Oamenii merg cu roşia, n-au loc în pieţe şi se joacă cu ei. Ţi-o iau, dar nu-ţi dau factură. Iar legumicultorii sunt puşi în faţa a două opţiuni: să stea cu tone de roşii să se strice şi să aştepte o factură care nu mai vine pentru că, deocamdată, statul încă nu este pregătit să dea această bătălie în această perioadă, ci abia la toamnă sau la sfârşitul anului, sau să le dea şi să aştepte mai târziu, când va scădea preţul, când angrosiştii sunt dispuşi să le dea facturi”, a declarat Liviu Dragnea.
Potrivit președintelui PSD, Protecţia Consumatorului, ANSVSA, Antifrauda ar trebui să se sesizeze în aceste cazuri.
”Poate că Antifrauda se concentrează pe marile probleme care sunt acum, în ceea ce priveşte comerţul, pentru că am înţeles că în ultimele zile au început să meargă să dea tot felul de amenzi pentru nimicuri, la firme mici şi mari, pentru că lipsea un bon. Nu asta este marea problemă a sistemului”, a comentat liderul PSD.
Liviu Dragnea a mai afirmat că sunt producători de legume, producători de fructe, care sunt la limita falimentului.