Mioveni. 15 mai 2017. La Mioveni, în prezența prefectului Emilian Dragnea și a președintelui CJ Argeș Dan Manu, a fost semnat acordul de înfrățire cu orașul Jinhua – provincia Zheziang, precum și un Acord de Cooperare Internațional. Deja orașul Mioveni are o cooperare cu ambasada Chinei în baza căreia va fi înființată secția de medicină tradițională chineză care va fi înființată în cadrul noului spital de la Mioveni.
Orașul cu care Mioveniul s-a înfrățit, se găsește și cunoscutul Hollywood asiatic, adică un centru de producție cinematografică. Centru care atrage anual 20 de milioane de vizitatori, cam cât populația României.

Centrul de cinematografie din Jinhua este conectat la o școală de teatru și film, care a produs 35 de mii de actori neprofesioniști. În presa internațională și cu precădere în cea americană subiectul felului în care China influențează Hollywood-ul american este unul intens dezbătut. Dincolo de producții asiatice care beneficiază de fonduri foarte mari, casele de producție americane angajează staruri chineze pentru a vinde filmele în Asia.
În plus, companii chinezești, precum gigantul Ali Baba colaborează cu producătorii americani. Creșterea producției de filme în China a afectat veniturile la Hollywood-ul american, încasările ajungând de la 49% în 2012 la 32% în prezent. Producțiile chineze au ajung la vânzări numai din bilete la peste 500 de milioane de dolari într-o singură lună.

LEAVE A REPLY