București. 18 mai 2017. Extragerea bonurilor fiscale câstigătoare emise între 1 și 30 aprilie 2017 este programată duminică, 21 mai 2017. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii, se arată în comunicatul de presă primit de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.
Selecția câștigătorilor va fi realizată în două etape. Duminică, 21 mai 2017, va fi organizată prima etapă, care va consta din extragerea bilelor care vor determina ziua emiterii și valoarea bonurilor câștigătoare. ”Dacă numărul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizată cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri câstigătoare”, potrivit sursei citate. Extragerea din prima etapă de selecție a câștigătorilor Loteriei bonurilor fiscale din 21 mai a.c. va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 18:50. Extragerea va avea două etape: etapa I: va fi extrasă bila pentru determinarea zilei emiterii bonurilor câștigătoare, cu numere de la 1 la 30; etapa II: vor fi extrase 3 bile pentru determinarea valorii bonurilor câștigătoare. Rezultatele extragerii vor fi publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și al C.N. „Loteria Română” (CNLR) pentru o perioadă de minim 30 de zile.
Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câstigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate si o cerere, la orice administratie fiscală din structura ANAF. În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării se constată depășirea numărului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.