Albota. 21 mai 2017. Viata sa este o adevarata lectie de istorie. A trait momentul Marii Uniri, al doilea razboi mondial, foametea, comunismul, revolutia si democratia. A fost mama pentru copiii surorii sale, iar numarul stra stranepotilor l-a pierdut deja.
Ioana Radu, din satul Mares, comuna Albota, implineste, astăzi, 100 de ani. Un secol de viata trait intr-o casuta de chirpici, de peste 110 ani, pe ai carei pereti stau fotografiile celor dragi. Nu a fost casatorita niciodata. Si-a daruit viata intreaga celor doi nepoti din partea uneia dintre cele doua surori.
Mama lor i-a parasit, iar matusa Ioana i-a crescut si i-a tinut aproape pe ei si pe urmasii lor. Nu a fost la scoala si a muncit pe la cei mai bogati. L-a avut tot timpul in suflet pe Dumnezeu si a mers mereu la biserica. La aniversarea de 100 de ani a avut alaturi familia, vecini si preotul satului.
Nu a lipsit doamna Lucica cea care, in urma cu cativa ani, i-a promis ca daca traieste 100 de ani ii face tort si ii aduce televiziunea. Si sarbatorita nu a uitat promisiunea ba, chiar a asteptat indeplinirea ei.
A purtat la eveniment o ie cusuta de mana sa, in tinerete. Nu-i este teama de moarte si vorbeste deschis despre ultima calatorie a vietii.