Prefectura Argeș. Salariații au protestat!

0
739

Argeș. 29 mai 2017. Angajații de la Prefectura Argeș au fost astăzi, timp de două ore, într-un pichet de protest la sediul instituției. Principala nemulțumire a angajaților se referă la politica salarială discriminatorie. Dacă nemulțumirile acestora nu vor fi auzite vor urma alte forme de protest, luându-se în calcul și sistarea furnizării serviciilor publice.
Sindicatul “Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractul din Instituția Prefectului – Județul Argeș a organizat, începând cu ora 10, timp de două ore un pichet de protest. Viceliderul de sindicat de la Prefectura Argeș, Sonia Cosntantinescu, a precizat: ”Punerea în aplicare a decizie Curții Constituționale, dar și adoptarea în Parlamentul României a unor amendamente la legile care reglementează salarizarea personalului plătit din fonduri publice a făcut ca la acest moment angajații din prefecturi să aiba salarii la jumătatea celor din serviciile deconcentrate, consilii județene și primării. Este inadmisibil ca salariații prefecturii, cei care controlează legalitatea actelor adminstrative din consilii județene și primarii, coordonează și verifică activitatea serviciilor publice decocentrate, să aibă salarii de două ori mai mici decât salariații din aceste instituții publice. Pentru edificare vă amintim că la acest moment un consilier juridic superior dintr-o prefectură cu gradația maxima 5 are un salariu brut de circa 3.000 lei, iar un funcționar public de la CJ Argeș, spre exemplu, de același nivel are un salariu brut de circa 7.000 lei. Același lucru îl întâlnim și la serviciile deconcentrate, acolo funcționarii publici încadrați la maxim, spre exemplu din Direcția de Finanțe, APIA, DSVSA, DSP, s.a, beneficiază de salarii brute de cca. 6000-7000 lei”. De asemenea, protestul a avut în vedere modul discriminatoriu în care au înțeles să voteze deputații din Parlamentul României, care au respins un amendament la votul în plen la legea de aprobare a OUG nr.2/2017, care propunea majorarea salariilor brute pentru angajații din prefecturi, asta în condițiile în care amendamente similare, ce vizau majorări salariale pentru angajați din alte autorități și instituții publice, au fost adoptate, susțin salariații. În total la nievlul Prefecturii Argeș sunt circa 33 de angajați, iar la nivelul țării sunt circa 1.500 de salariați la nivelul tuturor prefecturilor.
Prefectul de Argeș, Emilian Dragnea, a explicat că ”demersul salariaților a fst anunțat de săptămâna trecută. Este într-un context al unor acțiuni la nivel național, referitor la o serie de revendicări de natură salarială. Noi am luat act de această acțiune. Nu putem decât să transmitem Ministerului Afacerilor Interne punctul de vedere vizavi de acțiunea dânșilor în speranța că se vor face demersurile necesare pentru îndreptarea solicitărilor și a li se oferi posibilitatea să închidă această acțiune cu rezultate favorbile”.

LEAVE A REPLY