Pitești 30 mai 2017. Nu au mai așteptat la coadă. Nici măcar la cea virtuală. Softul prin care se fac programările online pentru permise a fost spart, astfel că angajații serviciului s-au pomenit brusc cu un număr mult mai mare de…clienți decât era prevăzut in sistemul informatic.
Pentru că timpul de așteptare la programări este tot mai mare, asta și pentru că abia o jumătate din cei care iau examenul teoretic mai reușesc să treacă și de proba tractică și tot repetă examenul, cineva s-a gândit că se poate specula acest aspect. Ca atare au spart softul și au făcut programări în plus, spre surpriza angajaților care s-au trezit cu un aflux foarte mare de oameni. Acum, autoritățile sunt foarte aproape de a identifica pe autorul.

Putem spune că sistemul a fost spart. Pur și simplu a fost accesat dincolo de limitele legale, în luna mai. În timp ce angajații așteptau 20-25 de oameni, s-au trezit cu 40-50, pentru că s-au putut înscrie mai mulți decât era normal. Am luat legătura cu instituțiile statului specializate și pot spune că suntem foarte aproape de a-i identifica pe cei care au făcut aceste lucruri

– Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș.