Război deschis în PSD! Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu își dă demisia din funcția de premier, în ciuda faptului că toți miniștrii din Executiv au demisionat, iar Liviu Dragnea se aștepta ca acesta să plece din funcție.
Mâine, PSD se va întâlni pentru a stabili noul premier. Sorin Grindeanu a plecat în grabă de la Comitetul Executiv, Liviu Dragnea arătând că acesta a afirmat că este gata să demisioneze dacă Iohannis va garanta că va numi tot un premier de la PSD și că din punctul său de vedere poate să fie și exclus din partid.

Liviu Dragnea a subliniat că înaintea Comitetului Executiv, toți miniștrii și-au depus demisiile din Guvern, mai puțin cel al comunicațiilor care a trimis-o prin mail, fiind plecat din țară. Dragnea a subliniat că guvernul condus de Grindeanu a rămas cu foarte multe restanțe și că risca, dacă ar fi rămas cu același ritm, să pună în pericol ducerea la îndeplinire a programului de guvernare.

Cu actualul guvern, riscam ca in 3 luni de zile programul de guvernare să nu mai poată fi pusă în aplicare. Sunt peste 500 de măsuri care trebuie aplicate anul acesta, 60% nu sunt îndeplinite.

27% sunt în curs de realizare. E un procent foarte mare care nu ne permite să riscăm, dincolo de eventualele costuri politice.

Miniștrii și-au depus demisiile înainte de comitetul executiv. Premierul a anunțat că își dă demisia. PSD și ALDE sunt gata să formeze un nou guvern. Toate întârzierile vor fi recuperate

– Liviu Dragnea.

Grindeanu: NU demisionez. PSD nu este PCF-ul lui Liviu Dragnea
De la tribuna Palatului Victoria, Sorin Grindeanu a avut mesaje clare și cuvinte foarte grele. El a acuzat faptul că acea comisie care a analizat activitatea guvernului a fost formată exclusiv din Darius Vâlcov și că i se pare normal ca Liviu Dragnea să facă împreună cu el analiza guvernului, fiind premierul în funcție. Mai mult, Grindeanu a afirmat că i s-au imputat măsuri care nu aveau termene.

Sunt în acest partid de 21 de ani. Și colegii mei din Timiș știu că le spuneam: PSD nu este PCF-ul nimănui, PSD nu este PCF-ul nici al lui Liviu Dragnea, Nicolae Bădălău, Stănescu și alții. Forța acestui partid a stat și stă în sutele de mii de membri care au muncit și care ne-au dus spre victorie. Și le mulțumesc lor pentru susținerea dată în atâția ani – Sorin Grindeanu

Premierul a mai spus că i s-au propus funcții de conducere ale unor instituții în contrapartidă la demisia sa.

Grindeanu a recunoscut că i-a propus lui Dragnea să demisioneze împreună și a amintit că în 19 mai președintele PSD se declarase mulțumit de activitatea guvernului.

Nu-mi dau demisia. Am obligația să mă comport responsabil față de România și față de partidul din care fac parte. Îmi voi da demisia atunci când președintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. E normal față de acele sute de mii de oameni ca lucrul ăsta să se întâmple și eu nu vreau ca, atât cât pot, ca alte scenarii să intre în discuție.

Am înțeles că eu sunt de vină pentru diverse lucruri anunțate de dl Darius Vâlcov în ședința CEx. Fac o precizare: nu mă agăț de acest scaun. Îmi dau demisia în acele condiții. Și sper ca această criză să se încheie cât mai rapid.

Revin la celebrele măsuri. Am văzut vreo 390 spre 400 de măsuri care trebuiau făcute în primul semestru al anului 2017. Am înțeles că sunt de vină că nu sunt duse la îndeplinire măsuri cu termen în 2018. Iată o măsură care în analiza dlui Vâlcov este nerealizată: dezvoltarea relațiilor economice cu Federația Rusă. Eu știu că suntem țară a UE și trebuie să respectăm sancțiunile UE dar cred că și dl Vâlcov și ceilalți știu altceva. Și de asta trebuie să plec.

Eu am un tabel simplu că măsurile din programul de guvernare și vă rog să vă consultați arhiva ca undeva prin martie-aprilie, la un alt CEx, s-a făcut evaluare după primul trimestru. În primele 2 trimestre, 54 au fost îndeplinite 100%, 34 sunt în derulare, iar cele neîndeplinite sunt 9

– Sorin Grindeanu

LEAVE A REPLY