București. 19 iunie 2017. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, “România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”, a fost citită duminică în plenul Parlamentului, fiind semnată de 222 de parlamentari.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, duminică, în plen, că moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în şedinţa comună de miercuri a Parlamentului, la ora 11:00, potrivit deciziei Birourilor Permanente Reunite.
Preşedintele SGG, Victor Ponta, aflat duminică la grupul PSD din Camera Deputaţilor, a declarat că premierul Sorin Grindeanu va discuta joi cu PSD şi ALDE despre formarea Cabinetului Grindeanu 2, în cazul în care moţiunea va pica.

“Am vorbit în interiorul grupului şi îi mulţumesc domnului Ciolacu, care mi-a dat cuvântul. Am transmis un punct de vedere al meu, ca fost preşedinte, fost premier, depunerea efectivă a moţiunii e un război atomic în care va pierde PSD şi va câştiga preşedintele Iohannis. Mai e timp. Vă spun în numele premierului că dacă moţiunea nu îndeplineşte numărul, Sorin Grindeanu va discuta cu conducerea PSD şi ALDE cum se formează Guvernul Grindeanu 2”, a declarat Victor Ponta.

Acesta a declarat că în cazul celuilalt scenariu, dacă moţiunea va trece, atunci “singura persoană care va putea numi premierul este Iohannis”.
Cu toate acestea, conform surselor noastre, nu vor fi probleme ca moțiunea de cenzură să treacă. PSD a racolat deja un parlamentar de la PMP și Liviu Dragnea este în discuții cu alți parlamentari. De asemenea, liderii ALDE poartă discuții cu parlamentarii nemulțumiți de la PNL care au fost eliminați din jocul la nivel mare de noua conducere.
Liviu Dragnea a subliniat că și fără UDMR, coaliția PSD- ALDE are numărul necesar de voturi pentru ca moțiunea să treacă.