București. 19 iunie 2017. Liviu Dragnea, Sorin Grideanu și Victor Ponta ar fi purtat negocieri de taină duminică noaptea.
Conform dcnews.ro, din partea lui Liviu Dragnea, la întâlnire au participat Ion Arsene, Mihai Tudose și Marcel Ciolacu. De cealaltă parte au fost prezenți Sorin Grindeanu și Victor Ponta. Discuțiile au vizat o posibilă înțelegere înainte de moțiune, care să salveze guvernarea PSD. Liviu Dragnea i-a oferit lui Sorin Grindeanu funcția de vicepremier, dacă demisionează, dar și un minister în noul guvern PSD.
De asemenea, lui Victor Ponta i s-a propus alegerea oricărui minister greu, în vreme ce tabăra Grindeanu-Ponta ar mai obține în noul guvern și cinci portofolii de miniștri.
Sorin Grindeanu a refuzat spunând că este în momentul de față premierul României, astfel că nu s-a putut ajunge la un acord.
În cazul în care premierul Grindeanu ar demisiona, moțiunea nu ar mai fi necesară. PSD ar putea invoca restabilirea echilibrului intern, solicitând nominalizarea unui nou premier, conform votului din noiembrie 2016.
Ponta: Dragi colegi, nu ați înțeles
Secretarul General al Guvernului, Victor Ponta a confirmat negocierile. ”Aseară au fost câțiva colegi de ai noștri, care cu siguranță aveau un mandat de la domnul Dragnea, care i-au propus și domnului Grindeanu și mie funcții de miniștri. Am zis: Dragi prieteni, nu ați înțeles, noi nu vrem funcții de ministri, nu asta e discuția. Discuția este dacă: 1. păstrăm guvernarea pentru PSD sau prin demisia lui Grindeanu punem pe masa președintelui Iohannis funcția de prim-ministru. 2. Dacă păstrăm partidul unit sau dacă mergem în continuare pe acest sistem, cum deschide cineva gura cum cineva are altă opinie îl dăm afară. Al treilea lucru la care premierul Grindeanu a ținut foarte mult, a spus: domne, nu doar eu sunt vinovat, dacă Guvernul nu a mers bine, cel care mi-a dat ministri e la fel de vinovat ca mine și atunci răspundem amandoi.”, a spus Ponta, citat de dcnews.ro.