Tot ce ai nevoie pentru relaxare în 5 minute: mesajul tălpilor

0
1374

Pitești. 25 iunie 2017. În picioarele noastre sunt situate mii de terminaţii nervoase. Atunci când porţi încălţăminte incomodă, acestea sunt afectate în cel mai direct mod, multe boli fiind legate anume de aceste microtraume permanente. Masarea unor anumite puncte de pe talpă te va ajuta nu doar să te relaxezi, ci şi îţi vor stimula organismul şi-l vor orienta spre un ritm normal de lucru.
Masând degetul mare de la picior, influenţezi hipotalamusul – un lucru foarte util mai ales în cazul oamenilor afectaţi de obezitate. Apăsarea acestui punct contribuie la controlul poftei de mâncare şi la slăbirea firească a organismului. În centrul degetului mare se află punctul care răspunde de hipofiză sau glanda pituitară, care este cea mai importantă glandă hormonală.

Nu te va afecta nici un fel de dezechilibru hormonal dacă vei acorda o atenţie sporită acestui punct! La baza degetului mare este o zonă, masajul căreia este echivalent masajului glandei tiroide. Stresul permanent face ca această glandă să aibă disfuncţii chiar şi la oamenii perfect sănătoşi, de aceea masajul acestei zone este recomandat absolut tuturor.

Deosebit de plăcut este masajului centrului tălpii, unde se află plexul nervos responsabil de diafragmă. Iată adevărata relaxare! Masajul activ al mijlocului tălpii întăreşte rezistenţa la stres şi reduce încordarea. Pe marginea interioară a tălpii, mai aproape de mijloc, se află terminaţiile nervoase legate de funcţionarea glandelor suprarenale.

Dacă simţi o oboseală acută, masajul acestei zone te va ajuta să-ţi restabileşti rapid energia consumată. Acţiunea asupra zonei apropiate de călcâi influenţează nervul sciatic – cel mai mare nerv din organismul uman.
Sursa: perfect-ask.com