Argeș. 26 iunie 2017. În județul Argeș, ca în multe alte zone din țară, agenții economici se confruntă cu o importanta lipsă de forță de muncă, calificată sau mai putțin calificată, potrivit celor de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş. Pentru a veni în sprijinul atât al agenților economici cât și al populației apte de muncă din mediul rural, AJOFM va organiza două burse ale locurilor de muncă în zilele de 29 și 30 iunie 2017, la Bârla și Slobozia.
”Aproape zilnic, lista locurilor de muncă vacante de la AJOFM cuprinde peste 900 posturi vacante, cele mai multe fiind în zona municipiului Pitești, la polul opus situându-se orașul Costești. Această polarizare a necesarului de forță de muncă spre mediul urban și în special spre municipiul Pitești, este reflectată în structura șomajului pe medii de rezidență – urban/rural. Astfel, din cei 10.111 șomeri câți erau înregistrați la sfârșitul lunii mai în evidența AJOFM, 8.778 (87%) provin din mediul rural. Din dorința de a veni în sprijinul atât al agenților economici cât și al populației apte de munca din mediul rural, la inițiativa Prefecturii Argeș și cu sprijinul primariilor din sudul județului, AJOFM va organiza două burse ale locurilor de muncă în zilele de 29 și 30 iunie 2017, la Bârla și Slobozia”, se arată în comunicatul transmis de AJOFM Argeș.
Au fost contactați și invitați să participe agenți economici cu un anumit profil economic și de activitate care să poată oferi soluții la problemele ridicate de posibilitatea ocupării locurilor vacante sau a transportului la locul de muncă al viitorilor angajați. Oferta salarială a agenților economici este acompaniată de stimulentele financiare acordate din bugetul asigurărilor de șomaj prevăzute de lege pentru stimularea încadrării în muncă și a mobilității forței de muncă. Până la această data au confirmat prezența 10 agenți economici cu o ofertă de 550 locuri de muncă vacante.

LEAVE A REPLY