București. 11 iulie 2017. Astăzi, 11 iulie, este prima zi de înscriere la a doua sesiune de bacalaureat. Sesiunea de toamnă a examenului naţional este programată între 21 august şi 6 septembrie. Pentru prima dată, bacalaureatul începe cu probele scrise și apoi urmează probele orale.
Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, de marţi până vineri are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen. Pe 27 iulie este programată înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe. Sesiunea de toamnă a examenului debutează pe 21 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august – proba scrisă la Limba şi literatura maternă, pe 23 august – proba scrisă obligatorie a profilului, iar pe 24 august – proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. Între 25 – 28 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 28 august, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, între 29-30 august, evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30 – 31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 – 20:00. În perioada 2 – 5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Rezultatele finale la prima sesiune a bacalaureatului au fost publicate luni de către Ministerul Educaţiei Naţionale. Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului naţional a fost de 72,9%. Astfel, au promovat 93.640 de candidaţi dintr-un total de 128.509 candidaţi prezenţi.