Pitești. 13 iulie 2017. Pepenele este fructul cel mai consumat pe timpul verii. Proprietățile pe care le are, plus faptul că este extrem de gustos și de răcoritor fac din pepene una din desfătările preferate ale verii. Totuși, ca să nu îți înșeli așteptările, iată câteva sfaturi despre cum să alegi cel mai bun și mai gustos pepene.
Pepenii copți pot fi recunoscuți după pata galbenă sau chiar portocalie. Pepenii care nu sunt foarte copți au o pată albă. Dar asta nu e tot.
Cel mai bine, spun agricultorii, este să alegem pepenii de mărime medie. Cei foarte mari sunt expuși la bolile fructelor, iar cei foarte mici s-ar putea să nu fie la fel de dulci.
De asemenea, o atenție mare trebuie să acorzi și codiței pepenelui. Dacă este uscată, pepenele e foarte dulce și numai bun de mâncat. Dacă pepenele are o codiță verde crud, pepenele nu este foarte copt și trebuie lăsat încă puțin la soare.

LEAVE A REPLY