Argeș. 18 iulie 2017. Militari americani și români participanți la cel mai mare exercițiu multinațional desfășurat pe teritoriul României, Saber Guardian 2017 (SG17), au trecut de Piteşti. Convoiul format din 700 de militari, 200 de vehicule, tehnică blindată şi neblindată, a ajuns în judeţul Argeş în data de 17 iulie şi a fost campat la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazul” din Piteşti, care le-a acordat sprijinul logistic necesar, potrivit comunicatului primit.
În perioada 11-20 iulie, în  Bulgaria, România și Ungaria se desfaşoară Exercițiul Saber Guardian 2017, condus de către Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere. ”Forţele terestre participă cu 8000 de militari la exerciţiile multinaţionale organizate în  ţară şi străinătate.
Militarii americani din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii, însotiti de militarii din Brigada Multinaţională Sud-Est şi din Brigada 2 Vânători de Munte “Sarmisegetuza” au tranzitat România pe itinerariile de deplasare către poligoanele de desfăşuarare a exerciţiilor, organizând, în perioada 11-14 iulie, expoziții de tehnică sau ceremonii militare în localitățile Arad, Sinaia, Ploiești, Sibiu, Râmnicu Vâlcea și Slobozia. Convoiul format din 700 de militari, 200 de vehicule, tehnică blindată şi neblindată, a ajuns în judeţul Argeş în data de 17 iulie şi a fost campat la Şcoala de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă “Mihai Viteazul” din Piteşti, care le-a acordat sprijinul logistic necesar. În dimineaţa zilei de 18 iulie, convoiul american, însoţit de militari  români, a continuat deplasarea pentru a ajunge în următorul loc de desfăşurare al exerciţiului”, potrivit sursei citate.
În total, în regiunea Mării Negre se vor desfăşura, în acest an, 18 exerciţii internaţionale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari, SG17 fiind cel mai mare şi mai complex dintre acestea. Împreună, aceste exerciţii urmăresc să demonstreze capabilităţile întrunite şi multinaţionale superioare ale SUA, aliaţilor şi partenerilor şi evidenţiază coeziunea, unitatea şi solidaritatea acestora în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni.