Argeș. 20 iulie 2017. Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 24 – 28 iulie 2017, în cadrul programului educaţional-cultural ”Vacanţa de vară…la ţară!”, atelierul de meşteşuguri tradiţionale ”Arta prelucrării lemnului”, sub coordonarea meșterului popular Ion Rodoș din Nucșoara, Argeș.
De asemenea, va avea loc, în aceeași perioadă, cursul de iniţiere în dans popular românesc Jocuri românești la hora satului, coordonat de coregrafa Corina Voicilă, de la Palatul Copiilor din Pitești. Prelucrarea lemnului la români este unul dintre meşteşugurile ancestrale care au supravieţuit în toate epocile istorice, iar îndemânarea s-a convertit, cu timpul, într-o unică şi admirabilă tehnică întâlnită şi azi în lumea vie a satului românesc.
Bucuria de a crea era, adeseori, însoţită de cântece şi jocuri. Hora înseamnă mai mult decât un simplu dans. Este tradiţia românească care a păstrat, în mentalul colectiv, ideea de continuitate, de obşte, demonstrând, de fiecare data, că veşnicia s-a născut la sat.
La atelierul de creaţie și cursurile de jocuri tradiționale vor participa copii de la şcoli şi grădiniţe din judeţul Argeş. Deschiderea taberei va avea loc luni, 24 iulie 2017, la orele 10.00, în parcul Goleştilor.