București. 24 iulie 2017. Administrația Națională de Meteorologie a emis luni seară atenționări nowcasting Cod portocaliu de averse și vijelii pentru localități din județele Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita și Caraș Severin, valabile pe parcursul următoarei ore.
Potrivit meteorologilor, până la ora 19:30, în județul Ilfov, în localitățile Buftea, Otopeni, Balotești, Ciolpani, Corbeanca, Dascălu, Gruiu, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Periș, Snagov, Tunari, în județul Prahova, în Balta Doamnei, Poienarii Burchii, în județul Dâmbovița, în Butimanu, Ciocănești, Crevedia, Niculești, Tărtășești, și în județul Giurgiu, în Săbăreni, se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, grindină de medii dimensiuni și averse ce vor cumula local 35-40 l/mp.

De asemenea, fenomene similare se vor semnala, până la ora 19:00, și în județul Harghita, în Borsec, Toplița, Bilbor, Corbu, Tulgheș.

Tot până la ora 19:00, în județul Caraș-Severin: Caransebeș, Reșița, Brebu, Buchin, Constantin Daicoviciu, Copăcele, Ezeriș, Glimboca, Obreja, Păltiniș, Sacu, Târnova, Văliug, Zorlențu Mare se vor semnala averse care vor depăși 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, intensificări de scurtă durată ale vântului, care trecător vor lua aspect de vijelie.