Diamant de purtitate rară, scos la licitație

0
333

Rusia. 4 august 2017. Un diamant de 51 de carate și cu o puritate nemaiîntâlnită în Rusia reprezintă piesa centrală a unei colecții de cinci pietre prețioase, ce vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitații online, în noiembrie, de compania Alrosa, lider mondial al acestui sector de activitate, care speră să obțină un preț de peste 10 milioane de dolari, informează AFP.
Dintr-un diamant brut de 179 de carate, descoperit în 2015 în una dintre minele sale siberiene din Iakuția, compania Alrosa, controlată de statul rus, a tăiat cinci pietre prețioase, ce alcătuiesc o colecție vizionată joi de jurnaliștii de la AFP.

“Cele cinci diamante au fost produse pornind de la un singur diamant brut, ceea ce este un fapt excepțional”, a subliniat președintele companiei Alrosa, Serghei Ivanov, într-un comunicat, conform Agerpres.

“A fost nevoie de un an și jumătate pentru a crea această colecție (…) Diamantul principal, Dynastie, a devenit cel mai pur diamant de talie mare din istoria industriei de bijuterii din țara noastră”, a adăugat el.