Update: ISIS a revendicat atentatul din Barcelona. 13 morți, 50 de răniți grav. 3 polițiști călcați de teroriști

0
3554

Barcelona. 17 august 2017.
Din informațiile oferite de poliția catalană până în acest moment avem 13 morți și 50 de răniți. În rândul răniților, 10 dintre aceștia sunt în stare critică. Toți răniții au fost transportați la spitalele din Barcelona.

Autoritățile urmăresc doi suspecți și se pare că a existat un schimb de focuri între aceștia și teroriști. Presa din Spania susține că teroriștii ar fi trecut cu mașina peste trei polițiști, dar nu există date despre starea de sănătate a acestora.

Momente teribile în Spania, Barelona. O camionetă albă a intrat pe trotuar în zona Las Ramblas din capitala Cataluniei. Mai multe persoane au fost rănite în urma accidentului. Zona este intens circulată de pietoni.
Update: Poliția a stabilit că ar fi vorba despre un atac terorist
Cel aflat la volanul vehiculului a fugit de la locul faptei. Deocamdată nu este clar dacă a fost un atac terorist și nici nu au fost oferite informații despre starea victimelor.
Potrivit The Guardian, care citează poliția locală, mai multe persoane au fost rănite într-un ”impact masiv”. Stațiile de metrou din apropierea zonei turistice Las Ramblas, unde a avut loc incidentul, au fost închise.

Serviciile de urgență catalane au anunțat populația să stea departe de zona Plaça de Catalunya.

Conform primelor informații se înregistreză un mort și 20 de răniți