Argeș. 20 august 2017. Sâmbătă a fost agitație mare pe Transfăgărășan. Sub egida Sărbătorilor Argeșului și Muscelului, a fost ziua dedicată acestei zone prin două evenimente de marcă.
Cetatea Poenari a fost plină de invitați la Dracula Fest. Ca de fiecare an, nu a lipsit nicio ediție fără surprize. Și acum, muzica folk și cântecele de munte au fost asigurate de Bogdan Ion Mircea. Iar Leon Magdan cunoscut de la spectacolul Românii au talent, le-a oferit celor care au urcat în vârful muntelui un spectacol deosebit, interactiv, cu scenete medievale și elemente de butaforie specifice acelor vremuri, cu momente artistice în care publicul va afla curiozități și lucruri incredibile despre Vlad Țepeș, despre Cetatea Poienari, informații atrăgătoare și fascinante din izvoare istorice și din legendele acestor frumoase locuri.

Leon Magdan a oferit și un moment artistic de teatru și umbre, dar și unul de magie medievală.
Una din surprizele gustate din plin de cei care au urcat la cetate a fost și momentul tăeriii și împărțirii cozonacilor uriași.

Dracula Bike
Zeci de cicliști din toată țara, cu vârste între 8 si 64 de ani au concurat la Dracula Bike, ajuns la cea de a opta ediție.
De precizat că cel mai tanar participant a primit o bicicleta de la Decathlon, iar cel mai varstnic, un rucsac de bike de la CAF, iar primii trei clasati la general, masculin si feminin, tricouri de bike si manusi tot de la CAF.

Startul s-a dat din punctul Călugărița, aflat la 3 km distanță de barajul Vidraru, pe firul către Cumpăna (drumul neasfaltat). De aici, cicliștii au parcurs 9 km până la baza urcării în Curmătura Runcurelei,la postul de control, după care au revenit, spre sosire.