Mioveni, 23 august 2017. Un şofer de TIR român a ajutat la prinderea unei bande de hoţi din Elveţia. Daniel Gheorghe Stănescu, în vârstă de 41 de ani, originar din Mioveni, Argeş, era în parcarea unei benzinării. A văzut spărgătorii, i-a filmat şi a chemat poliţia. De unde se afla, românul vedea foarte bine parcarea unui supermarket aflat chiar lângă benzinărie.

La un moment dat, i-a atras atenţia o tânără care a urcat într-un SUV. Din aceeaşi maşină s-a dat jos un bărbat mai în vârstă, care s-a dus la un alt autovehicul, s-a uitat în jurul său şi a încercat să-l deschidă. Nu a reuşit şi s-a dus la o altă maşină.
Românul a pornit înregistrarea şi a sunat la 112. Cu ajutorul detaliilor oferite de el, poliţiştii i-au prins pe răufăcători.
Daniel Stănescu le-a dat prin telefon poliţiştilor toate detaliile, de la numărul de înmatriculare şi marca maşinii din care coborâse hoţul, până la trăsăturile şi vestimentaţia spărgătorului.

În timp ce filmam, am văzut cum respectivul bărbat a reuşit să intre într-o maşină care avea geamul deschis, a luat ceva de acolo şi s-a dus la SUV-ul în care îl aştepta femeia. Apoi s-a dus la o Dacie, pe care nu a reuşit să o deschidă. A intrat apoi însă în altă maşină şi a început să caute în ea. Poliţiştii elveţieni au venit extrem de repede, în mai puţin de cinci minute, s-au dus la maşina în care se afla fata care era complice cu hoţul şi i-au pus cătuşele. Poliţiştii s-au dus apoi la bărbat şi l-au prins, după care i-au pus cătuşele. Ambii erau elveţieni şi acţionau de foarte mult timp în parcările supermarketurilor din Elveţia, având numeroase spargeri la activ. Poliţia încerca să îi prindă de mai mulţi ani

– Daniel Gheorghe Stănescu pentru Adevărul.
Poliţiştii elveţieni l-au felicitat pe român pentru ajutorul decisiv dat în acest caz, pe care nu reuşeau să-l soluţioneze de câţiva ani.