Salvamontiștii argeșeni, aplaudați de oameni pentru salvarea unui motociclist german rănit pe Transfăgărășan

0
368

Pitești. 31 august 2017. Salvamontiștii argeșeni au intervenit joi pentru salvarea unui motociclist, cetățean german, care a ieșit de pe partea carosabilă și a intrat într-un parapet.
Motociclistul circula de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă cu o viteză mult prea mare.
Mai multe echipaje de salvare au intervenit, iar la fața locului a fost chemat și un elicopter SMURD, care l-a preluat pe rănit.
Potrivit reprezentanților Serviciului Public Județean Salvamont Argeș, motociclistul a suferit o fractură deschisă și pierdea mult sânge.
“Încă o misiune a salvamontiștilor argeșeni împreună cu elicopterul SMURD Târgu Mureș. Un motociclist a derapat într-o curbă pe Transfăgărășan. În urma impactului cu balustrada de protecție, acesta s-a ales cu o plagă deschisă la gamba dreaptă. Pentru că pierdea sânge a fost solicitat elicopterul SMURD. Până la sosirea echipajului SMURD, am stabilizat victima, am reușit să oprim hemoragia și am procedat la oprirea traficului rutier, astfel încât elicopterul SMURD să poată ateriza”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a salvamontiștilor argeșeni care au fost aplaudați de oameni pentru efortul depus.
Sursa Foto/video: Salvamont Argeș