Uraganul IRMA a lovit Florida. Imagini devastatoare

0
593

Florida.10 septembrie 2017 Autorităţile americane din Florida şi Georgia au emis sâmbătă ordine de evacuare pentru 6,5 milioane de locuitori, în cea mai mare operaţiune de evacuare din istoria SUA, din cauza uraganului Irma. Duminică ochiul uraganului Irma a ajuns în mijlocul strâmtorii Florida şi se apropie de zona continentală, transmite Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA. În acest stat locuiesc 35.000 de români.
Uraganul Irma, ce a provocat deja trei decese pe teritoriul Statelor Unite, şi-a pierdut din intesitate, fiind trecut în clasa uraganelor de categoria a doua, însă autorităţile avertizează că pericolul nu a trecut, dat fiind că Irma are rafale de vânt de peste 170 de km/h, relatează CNN.

Preşedintele Donald Trump a aprobat trimiterea de ajutoare federale suplimentare către statul Florida pentru a ajuta autorităţile locale în eforturile de combatere a pagubelor provocate de uragan. Acest program de asistenţă include granturi pentru reparaţiile locuinţelor distruse sau pentru asigurarea adăposturilor temporare, dar acoperă şi pierderile bunurilor neasigurate.
Valul catastrofic este iminent pentru zona Naples, scrie CNN.

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence: Aceasta este o furtună de “proporţii epice”

The National Weather Service a emis avertizare meteo de inundaţii pentru Marco Island, Naples şi alte regiuni din sud-vestul Floridei.

O a doua macara s-a prăbuşit în Miami, din cauza furtunii. Autorităţile sunt îngrijorate pentru că nu au apucat să le demonteze şi transmit oamenilor să stea departe de ferestre.

Peste 1,69 milioane de clienţi au rămas fără curent electric, în 31 de districte din Florida, potrivit Florida Power and Light.

Mai mult de 750.000 de clienţi sunt numai în Miami-Dade.

Primarul Bob Buckhorn, Tampa: “Suntem pe cale de a vedea cum arată iadul”

Se aşteaptă ca Irma să rămână în categoria 2 de uragane când va lovi Tampa în această noapte, iar aşa ceva nu s-a mai întâmplat de decenii.
Va fi probabil cea mai costisitoare furtună din SUA, spun analiştii economici de la Abc News. Potrivit estimărilor, va costa undeva la 200 de miliarde de dolari. 8 milioane de proprietăţi sunt în pericol. De asemenea, livezile şi tot ce ţine de agricultură. De aici sunt livrate foarte multe portocale, de exemplu. Unul dintre cele mai mari porturi din State se află în Florida şi a fost închis. Să nu uităm de carburanţi. Implicaţiile economice vorfi uriaşe şi se vor vedea în PIB-ul SUA.

LEAVE A REPLY