Mircea Ionescu Quintus, înmormântat cu onoruri militare

0
347

Ploiești. 18 septembrie 2017. Liderii PNL de la nivel național și ai filialei Argeș, dar și Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, au participat la Ploiești la funerariile președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus. De semenea, președintele Klaus Iohannis și premierul Mihai Tudose au trimis câte o coroană. La sediul din Pitești a fost deschisă o carte de condoleanțe, unde argeșenii îi pot aduce un ultim omagiu seniorului liberal.

Mircea Ionescu Quintus a decedat vineri după-amiază la vârsta de o sută de ani, la domiciliul său, după ce, în ultimele două săptămâni, s-a simțit foarte rău. Membru PNL timp de 70 de ani, Quintus a condus partidul, a fost ministru al Justiției, președinte al Senatului. A fost deținut politic în perioada comunistă și a muncit la Canal.
Născut în 1917, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani. A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie, preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator. În memoria președintelui de onoare al Partidului Naţional Liberal, Mircea Ionescu Quintus, a fost deschisă o Carte de Condoleanțe la sediul județean al PNL Argeş, pentru toți cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu seniorului liberal. De asemenea, cei care doresc să aprindă o lumânare sau să depună flori o pot face tot la sediul PNL Argeș. Cartea de Condoleanțe va fi deschisă şi duminică între orele 11 – 14 şi luni între orele 9 – 17.
sursa video: supermaxvideo