Pitești. 18 septembrie 2017. Grupul de la Guvern întrunit de urgență de premierul Mihai Tudose a decis să implementeze sistemul „ALERT”. Sistemul va funcționa pe baza de SMS și va fi primit automat de persoanele, care se află în zona afectată de Avertizarea ANM.

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit luni, la Palatul Victoria, cu reprezentanții operatorilor de telefonie mobilă, IGSU, ANCOM și STS pentru identificarea celor mai eficiente soluții de avertizare a populației în cazul fenomenelor meteorologice extreme. În urma discuțiilor, premierul a decis să implementeze sistemul „ALERT”. Carmen Dan a anunțat că un astfel de un astfel de sistem de avertizare și soluții pentru implementarea acestuia au fost făcute încă de anul trecut.
Președintele Klaus Iohannis a solicitat Guvernului să implementeze de urgență un sistem de avertizare rapidă a cetățenilor în situații de criză, subliniind că furtunile care au lovit cu o violență extremă România în cursul zilei de duminică arată “vulnerabilitățile” și “ineficiența” sistemului de prevenire a populației și reducere a riscului de producere a dezastrelor.
Peste 200 de localități din 15 județe au fost afectate de furtuni în ultimele. Dincolo de numărul crescut al răniților, 8 pesoane au decedat.

LEAVE A REPLY