Pitesti. 17 octombrie 2017 Glaucomul este a doua cauză de orbire din lume, după cataractă. Medicii specialiști atrag atenția că nu există tratament curativ pentru glaucom, în sensul că pierderea de vedere prin glaucom nu poate fi recuperată.

Glaucomul este o afecțiune destul de răspândită. De aceasta boala sufera, in special, persoanele cu o varsta de peste 40 de ani. Insa glaucomul ii poate afecta si pe tineri (glaucomul juvenil) si chiar pe nou-nascuti (glaucomul congenital). Diferența dintre glaucom și cataractă constă în faptul că glaucomul duce la pierderea ireversibilă a vederii.
Glaucomul se caracterizează prin distrugerea progresivă a nervului optic și care, netratată, poate duce la orbire.
In ziua de astazi, oftalmologia cunoaste doar o singura cale de prevenire a cecitatii, cauzate de glaucom: diagnosticul oportun si tratamentul corect.
Din fericire, un control de rutină poate preveni boala chiar cu mulți ani înainte de a se instala. În plus, tehnologia avansată și medicametele de ultimă generație pot stopa evoluția bolii. Datorita metodelor moderne de tratament, majoritatea bolnavilor reusesc sa-si pastreze vederea.