Argeș. 20 octombrie 2017. Cu prilejul Zilei Armatei României, Garnizoana Pitești organizează și desfășoară în perioada 18-25 octombrie 2017 o serie de activități de cinstire a tuturor celor care au purtat și poartă încă nobilele însemne ale instituției militare.
În acest sens, la sediile unităților au loc, în această perioadă, concursuri sportive, vizite la sălile de tradiții și monumente comemorative, evocări ale unor personalități militare sau momente istorice, prezentări de filme documentare, programe cultural-educative dedicate Zilei Armatei României, care se serbează în fiecare an la 25 octombrie, potrivit comunicatului primit. Proiectului Ziua Armatei României inițiat de Ministerul Apărării Naționale, a debutat la Pitești cu evenimentul Ziua Armatei României în Școli, organizat de Școala de Aplicație pentru Unități de Luptă în colaborare cu Centrul Militar Județean, în data de 18 octombrie 2017, la Liceul Teoretic “Ion Barbu” unde a avut loc o expoziție inedită de tehnică militară. Totodată, reprezentanți din cadrul Biroului Informare-Recrutare ai Centrului Militar Județean Argeș au prezentat ofertele educaționale și avantajele carierei militare. La activitate au fost prezenți: comandorul Ghițescu Mihai, veteran de război, care a povestit scenele trăite în luptele la care a participat; doi militari participanți în teatrele de operații din Afganistan, care au relatat tipurile de misiuni executate; studenți de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu,  elevi din cadrul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre și ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza. Elevii s-au arătat foarte încântați de prezența armatei la ei în liceu, au studiat armamentul expus și au făcut poze cu el, iar în finalul activității și-au exprimat respectul și aprecierea față de importanța armatei pentru Statul Român.

Ziua porților deschise

Seria manifestărilor continuă cu Festivitatea depunerii jurământului militar de către elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” și “Ziua porților deschise”, în data de 24 octombrie 2017, orele 10.00-14.00 la sediul școlii din strada Trivale, nr. 16. Miercuri, 25 octombrie 2017, între orele 10.00-10.50, la Cimitirul Eroilor din Pitești, strada Nicolae Dobrin, se va desfășura o Ceremonie militară și religioasă cu depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori, la care sunt invitați să participe personal militar din garnizoană, reprezentanți ai administrației publice locale, partidelor politice, instituțiilor de cultură, societății civile și publicul larg.