Nevoia i-a scos în stradă! Medicii de familie au pichetat Prefectura!

0
299

Pitești. 3 octombrie 2017 Bătaie de joc la adresa medicilor de familie. Cu ani de studii în spate, dar cu buzunarele aproape goale, medicii de familie au îndurat rușinea de a ieși în stradă pentru drepturile lor și ale pacienților. Ei au pichetat, preț de două ore, sediile tuturor prefecturilor din țară.
Deși sunt proprietarii cabinetelor în care își desfășoară activitatea, totuși nu au voie să pună prețuri, să depășească un anumit număr de consultații pe zi și nici să dea mai multe bilete de trimitere. Acestea sunt doar o parte dintre limitele impuse medicilor de familie care se răsfrâng asupra calității actului medical și care, implicit, atrag atât nemulțumirile medicilor de familie cât și ale pacienților.
Dacă problemele nu se vor rezolva, medicii de familie sunt pregătiți ca, pe 15 noiembrie, la București, să organizeze un miting la care să participe și membrii tuturor asociaților de pacienți din țară.
Solidari cu medicii de familie sunt și contabilii și pacienții care au participat inclusiv la protestul din fața Prefecturii.
Reprezentanții medicilor de familie au înmânat prefectului județului Argeș, Emilian Dragnea, un memoriu care cuprinde nemulțumirile ce i-au adus în stradă.

LEAVE A REPLY