Pitești. 10 noiembrie 2017.
Jucătorii care nu își încasează salariul mai mult de două luni vor putea să își rezilieze contractul unilateral cu clubul la care activează, fără să mai fie nevoie să depună plângeri la un for național sau la FIFA. Aceasta este numai una din reglementările pe care FIFA intenționează să le impună la nivel internațional la presiunile Sindicatului Mondial Fotbaliștilor.
În prezent, în România, un fotbalist poate depune memoriu la FRF abia după ce clubul are restanțe la plata salariului timp de cel puțin trei luni. FRF decide dacă jucătorul poate pleca liber de contract sau nu.
De asemenea, jucătorii pot părăsi clubul și dacă echipa tehnică îi trimite să se antreneze cu echipa a doua a clubului.
Un studiu al FIFPro arată că 41% dintre fotbaliștii din toată lumea s-au confruntat cu asemenea abuzuri, mai ales atunci când ei refuză să își preluneasca înțelegerile și cluburile îi pot pierde gratis, fiindcă intră în ultimele 6 luni de contract. Noile reguli vor fi destul de complicate pentru fotbalul românesc, acolo unde patronii sau antrenorii obișnuiesc să își trimită jucătorii drept pedeapsă să se antreneze la echipa a doua a clubului mai ales atunci când sportivii dau dovadă de lipsă de profesionalism. În privința salariilor, situația este și mai complicată, știute fiind problemele cu care se confruntă echipele din țară, atât în Liga I, cât și în ligile inferioare.

LEAVE A REPLY