Băile Herculane. 18 noiembrie 2017 MApN va avea, în doi ani, o nouă bază pentru recuperarea militarilor răniți în teatrele de operații, prin reabilitarea și reintroducerea în sistemul medical militar a unui imobil din stațiunea Băile Herculane.
Anunțul a fost făcut de ministrul Mihai Fifor, după ce, la Băile Herculane s-a desfășurat ședința Comitetului Executiv al PSD.
Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a vizitat vineri un imobil deținut de MApN în Centrul istoric al orașului Băile Herculane, județul Caraș Severin, în vederea evaluării și identificării soluțiilor tehnice care să permită reabilitarea clădirii și reintroducerea ei în sistemul medical militar, anunţă AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al MApN, în prezent pentru acest proiect este realizată documentația tehnică, iar pentru anul 2018 au fost planificate fonduri atât pentru consolidare, cât și pentru reabilitare, urmând ca imobilul să fie destinat refacerii capacității de muncă a personalului care a participat la acțiuni militare în teatrele de operații, a personalului în activitate și a cadrelor militare în rezervă și în retragere.

“Cândva, hotelul de la Herculane, denumit și Sanatoriul Militar Regele Ferdinand I, era unul care oferea programe de recuperare avansată pentru militarii români. Țin mult la acest proiect și, de aceea, îmi doresc să fie demarat la începutul anului viitor. Astfel, în doi ani vom avea o nouă bază pentru recuperarea militarilor răniți în teatrele de operații, dar și o bijuterie arhitectonică recuperată și repusă în circuit”, a spus ministrul Mihai Fifor.

Cu acest prilej, a fost prezentat și stadiul proiectului de modernizare a Sanatoriului de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală “Dr. Dimitrie Cantemir” din Bălțătești, județul Neamț, aflat în administrarea MApN și destinat recuperării medicale a personalului militar și civil și a cadrelor militare în rezervă și în retragere.