București: Peste 20.000 de oameni la protestul împotriva modificărilor legilor justiției. La Pitești în stradă au fost și liderii de sindicat de la Dacia

0
272

București. 27 noiembrie 2017.
Peste 20.000 de protestatari, potrivit unor surse, au manifestat, duminică, cerând retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.
La Pitești au fost prezenți 500 de oameni. Printre ei s-au aflat și liderii de sindicat de la Dacia.
Dacă la Universitate, la Troiță, protestatarii au ținut un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit în Decembrie 1989 și au cântat imnul național, în Piața Constituției, manifestanții s-au oprit în fata ministerului Justiției și au scandat ”Justiție, nu corupție!”, ”Tu-Dorel, demisia!”, ”Hoții!”, ”Rușine!”, ”Demisia!”, ”Dragnea, nu uita, țara vrea averea ta!”, ”Pui de hoți și de mafioți!”. Printre protestateri s-au aflat și fostul premier Dacian Cioloș, dar și fostul ministru Dragoș Pâslaru.
Protestatarii, care s-au adunat duminică seara în Piața Victoriei din capitală, au ajuns în jurul orei 20.30 la Piața Unirii.

La Universitate, ei s-au oprit pentru câteva minute și au ținut un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit în Decembrie 1989, după care au cântat imnul național.

Pe drum, manifestanții au scandat ”Nu vrem să fim o nație de hoți”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Justiție, nu corupție”. ”România, trezește-te!”, ”Hoții, hoții”, ”Dragă OLAF, nu-i așa că ne scapi tu de Dragnea?!”
Protestele au fost anunțate pe facebook, în București și în alte județe din țară, dar și la Milano, Zurich, Birmingham și Paris. 42 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical și Cartel Alfa au făcut un apel și au chemat oamenii să ceară în stradă retragerea legilor Justiției, respingerea în Parlament a Ordonanței privind modificarea legislației fiscale, demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Sursa video: agerpres.ro

LEAVE A REPLY