Argeș. 15 decembrie 2017. Structurile judeţene al Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea şi siguranţa publică pe tot parcursul evenimentului, vor acţiona în trafic pentru redirecţionarea conducătorilor auto pe alte artere decât pe cele unde se vor desfăşura ceremoniile funerare şi vor proteja însemnele Casei Majestăţii Sale, pe timpul transportului şi expunerii acestora, se arată în comunicatul de presaă transmis de Prefectura Argeș. Nu în ultimul rând, se vor lua toate măsurile specifice de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, evacuare şi acţiune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Sunt mobilizaţi peste 500 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu posibilitate de suplimentare, în functie de situaţie, sub conducerea inspectorului-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, col. dr. Gheorghe Lupescu, a inspectorului-șef al Inspectoratului de Poliției Județean Argeș, cms. șef Bogdan Berechet și a lt. col. Bogdan Olar, inspector-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Argeș. Totodată sunt pregătite 16 mijloace tehnice pentru a interveni în cazul unor situaţii de urgenţă (punct de comandă mobil, autospeciale pentru stingere, puncte medicale avansate, autospeciale de descarcerare, ambulanţe SMURD şi autospeciale de primă intervenţie şi comandă).

Restricții și recomandări

Pentru evitarea producerii unor evenimente care să afecteze siguranţa participanților la eveniment, recomandăm acestora să manifeste calm, să urmeze indicaţiile autorităţilor şi să respecte următoarele restricţii impuse de organizarea acestei manifestaţii:
– pe traseul strada 1 Mai – strada Traian – strada Negru Voda – bulevardul Basarabilor, în intervalul orar 16.00-21.00 se interzice comercializarea si consumul bauturilor alcoolice în localurile publice aflate pe acest traseu precum si în afara acestora.
– se interzice circulaţia rutieră şi staţionarea autovehiculelor pe b-dul Basarabilor, între orele 06.00-22.00;
– se interzice circulaţia rutieră, cu excepţia riveranilor, pe strada Meşterul Manole, între orele 16.00-22.00;
– se interzice oprirea şi staţionarea autovehiculelor pe strada 1 Mai şi strada Traian, între orele 14.00-22.00;
– se interzice circulaţia rutieră pe timpul deplasării cortegiului funerar pe strazile 1 Mai, Traian şi Negru Vodă;
– locul de parcare destinat autobuzelor/ autocarelor care se deplasează, în mod organizat în mun. Curtea de Arges, îl reprezintă parcarea de la Sala Sporturilor, lânga Stadionul Municipal.
Recomandări pentru public:
– să manifeste răbdare astfel încât să nu se ajungă la crearea de situaţii care să genereze busculade sau aglomerări nejustificate;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), evitând pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii rele;
– să nu abandoneze colete, rucsacuri ori alte bagaje voluminoase în locurile publice;
– să manifeste calm şi să urmeze indicaţiile fortelor de ordine, deoarece în jurul orei 18.30 se vor executa 21 de salve de tun;
– să solicite de fiecare dată, când se considera necesar, ajutorul şi sprijinul cadrelor aflate în dispozitivele de ordine publică.
”Dacă sunteţi victima sau martorul unei infracţiuni, apelaţi la cel mai apropiat poliţist, sau sunaţi la numărul unic de urgenţă 112!Îi asigurăm pe toți participanții la manifestare că structurile de jandarmi, poliție și pentru situații de urgență sunt pregătite să prevină și să intervină, dacă este cazul, pentru a asigura un climat favorabil desfășurării ceremoniei de înmormântare a Majestății Sale Regele Mihai I al României și pentru Familia Regală”, potrivit sursei citate.