Video: Un mesh uriaș acoperă Gara Regală de la Curtea de Argeș pentru funeraliile Regelui Mihai

0
563

Curtea de Argeș. 15 decembrie 2017Gara regală va primi o nouă față pentru ultima sosire a Majestății Sale Mihai I la Curtea de Argeș. Autoritățile locale depun toate eforturile pentru totul să arate impecabil, deși edificiul nu se află în patrimoniul său. Gara se află în proprietatea Ministerului Transporturilor, iar edilul Contantin Panțurescu susținecă a purtat în repetate rânduri discuții cu reprezentanţii ministerului de resort pentru renovarea clădirii. La această oră zeci de muncitori trudesc din greu pentru a da o nouă față acestui loc istoric, iar gara fi acoperita cu un mesh care reproduce fațada.
Gara regală din Curtea de Argeș fost construită în mai puţin de un an, la cererea Regelui Carol I, după planurile unui arhitect francez care a restaurat şi Mănăstirea Curtea de Argeş. Aceasta a fost dată în folosinţă în 1899.
Sâmbătă, la ora 14,40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai şi în care vor călători Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa.
“Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14,51) – Titu (ora 15,41) – Piteşti (ora 16,46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor”, se precizează în comunicat.
Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă.
Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.
La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40.