Video: Regele Mihai condus pe ultimul drum de milioane de romani

0
327

Milioane de romani l-au condus pe ultimul drum pe Regele Mihai.
A început ultimul drum al Regelui Mihai, de la Palatul Regal spre Mănăstirea Curtea de Argeş. Majestatea Sa se va odihni în necropola regală alături de Regina Ana, cea care i-a fost sprijin timp de aproape 7 decenii. Printul Charles al Marii Britanii, dar si regii Norvegiei, Elvetiei, fostul rege al
Spaniei, regele Bulgariei sunt printre cele mai importante prezente. Fiind vorba de funeralii de sef de stat, la ceremonii sunt prezenti si presedintele Klaus Iohannis si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, precum si premierul Mihai Tudose.

Ieri a fost ultima noapte de veghe la capataiul Majestatii Sale defuncte. Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu. Si capetele incoronate ale Europei s-au recules in fata sicriului.
Sicriul impreuna cu coroana regala de otel au fost depuse pe un catafalc in fata Palatului Regal. Zeci de mii de oameni de toate varstele si din toate colturile tarii au venit la Bucuresti pentru a-l conduce pe Rege pe ultimul drum.
De la Palatul Regal, unde a fost amenajat un spatiu destinat capetelor incoronate si diplomatilor veniti, cortegiul se indreapta catre Patriarhie unde va fi oficiata slujba de inmormantare. Sicriul si Coroana regala de otel sunt transportate pe afet de tun. Toti copiii Regelui sunt prezenti la funerarii.
Zeci de mii de romani il intampina pe Rege pe traseu.

O multime uriasa de romani l-au intampinat pe Rege la dealul Patriarhiei, acolo unde va fi oficiata slujba de inmormantare. Multimea l-a intampinat cu aplauze, flori si a scandat Regele Mihai. La slujba nu este permisa prezenta publicului. La 17,50, sicriul va ajunge in Gara Regala din Curtea de Arges.

LEAVE A REPLY