București. 22 decembrie 2017.

Bugetul pe anul viitor a primit votul final în Parlament. Guvernul PSD nu a avut emoții. Bugetul a ieșit din plenul Parlamentului, aproape la fel cum era propus, în ciuda acuzațiilor dure, venite de la Opoziție. Opoziția a acuzat Cabinetul Tudose că duce țara în prag de criză economică.
Optimist, premierul vorbește însă despre un buget al dezvoltării.
Printre aplauzele Puterii și huiduielile Opoziției, bugetul pentru 2018 a fost votat de majoritatea PSD-ALDE cu puține modificări față de proiectul depus Guvern.
Opoziția nu a putut decât să critice, încă o dată, viziunea economică a Cabinetului Mihai Tudose, după ce a depus mii de amendamente care nici măcar nu au mai fost dezbătute.
Deși Guvernul mizează în bugetul pe 2018 pe o creștere economică de 5,5% și pe încasări mai mari la buget, Opoziția susține că banii strânși nu vor fi suficienți pentru creșterile salariale și de pensii promise.
Așa cum a fost votat, bugetul pentru anul viitor nu rezolva însă situația administrațiilor locale, care vor pierde bani odată cu reducerea impozitului pe venit. Șeful PSD le promite însă că nu vor avea bugete mai mici anul viitor decât în 2017.
Pentru anul viitor, Guvernul estimează cheltuieli mai mari cu 27 de miliarde de lei față de venituri. Pitești, de exemplu, va pierde 11 milioane de euro, doar în urma acestei redistribuiri.
Cei mai mulți bani, de peste 98 de miliarde de lei, se vor duce la asistență socială – pentru pensii și indemnizații.

LEAVE A REPLY