Pitești. 27 decembrie 2017 Cei care călătoresc cu transporul în comun vor avea de suferit de la 1 ianuarie. Linia care asigura trasnsportul și pentru zona de Est a orașului va fi desființată. La mai puțin de un an de la intrarea pe traseul Publitrans, s-a dovedit că această linie este un eșec total. Este vorba despre linia care acopera traseul Vivo! Pitești – hotel Ramada – bariera CFR – strada Maternității, pe lângă Centrul de Diagnostic și Tratament către Colegiul „I.C. Brătianu” – Muzeul Județean – Agenția de Mediu – Rectoratul Universității Pitești – Biserica Evanghelică – Bazinul Olimpic – Vivo! Pitești.
Anunțată cu mare tam-tam, în autobuzul Publitrans abia dacă se urcau cinci persoane zilnc. Adică, vreo 10 luni Publitrans a mers la pierdere sigură în condițiile în care VIVO! Pitești suportă în regim propriu costurile transporturilor pentru cei care vin la shopping, ca peste tot în țară.
Același transport gratuit oferit, peste tot în țară, de toate marile centre comerciale, dar căruia primăria Pitești încearcă din răsputeri să îl scoată din oraș în mod ilegal, intervenind în contractul dintre două părți private.
Conducerea Primăriei se plânge că i-ar fi furați călătorii, deși se vede treaba câți călători sunt dispuși să plătească biletele la Publitrans în loc să meargă gratuit, pe banii centrelor comerciale. Mai mult, refuză să pună la dispoziție, cum prevede legislația, stații oficiale, fie în stațiile Publitrans fie în alte stații separate, pe care ar putea lua și chirie. Cine plătește această gaură în bugetul Publitrans? Vă puteți da singuri seama!

.

LEAVE A REPLY