Mazăre, acuzat că a fugit în Madagascar. Reacția avocatului

0
910

Constanța. 2 ianuarie 2018. Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fugit în Madagascar, unde a cerut azil politic. În 2012, Mazăre a concesionat în țara africană, pe o perioada de 99 de ani, de la un trib, un teren de 1,8 hectare in Madagascar, pe care intentiona sa construiasca bungalowuri si un restaurant, investitia ridicandu-se la 300.000 de euro. Radu Mazăre (primăria Constanța) a fost echipă, mai bine de 2 decenii, cu un alt personaj controversat, Nicușor Constantinescu (fost președinte al CJ Constanța). Cei doi au devenit subiectul a multor dosare de corupție. Ambii s-au plâns că sunt ținte politice ale DNA.

Într-o scrisoare adresată avocaților săi, fostul primar al Constanței a scris sâmbătă că este tinta statului paralel si nu va beneficia in tara de o justitie independenta, motiv pentru care cere azil politic in Madagascar. Mazare sustine ca va reveni doar cand va exista o justitie reala.

Mazăre a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare, pe 10 iulie, intr-un dosar de retrocedari ilegale. El mai este trimis in judecata de DNA in alte trei dosare, in anii 2015 si 2016, pentru infractiuni precum luare de mita, abuz in serviciu, conflict de interese in forma continuata si fals in declaratii.
Acum, statul ar putea emite un mandat de arestare preventivă. Acest aspect ar fost confirmat și de avocatul lui Mazăre, Tiberiu Bărbăcioru, care a mai subliniat că „Radu Mazăre nu a fugit din țară, nu avea interdicție, dânsul nu se ascunde a precizat locul unde se află, mai departe rămâne la latitudinea autorităților române dacă vor trimite mandat de arestare. Nu există o hotărâre definitivă”.
„Domnul Radu Mazăre a fost audiat, ne așteptăm să se propună un mandat de arestare. Dar nu va rezolva și nu va dinamiza procesul penal. Singura obligație era de a se prezenta la poliție pentru a justifica prezența sa în țară în apropierea termenelor de judecată. Prezența inculpatului în fața instanței nu este obligatorie. Nu are un impediment ca procesul penal să-și urmeze cursul. Vă pot spune că domnul Mazăre nu a avut niciodată intenția să părăsească România” – Tiberiu Bărbăcioru la Antena 3.