Pitești. 4 ianuarie 2018 Turismul devine și în țara noastră o afacere tot mai profitabilă. Atât românii, cât și turiștii străini au început să petreacă tot mai multe zile în România.
În luna octombrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 8,7 % respectiv cu 6,8 %. Comparativ cu luna
octombrie 2016, în luna octombrie 2017 la punctele de frontieră s-au
înregistrat creşteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 25,5 %. Zona montană și litoralul sunt destinațiile preferate. Și în Argeș au fost înregistrați mai mulți turiști și, fapt îmbucurător, mai multe nopți de cazare. Astfel, până în octombrie, au fost înregistrate aproape 320 de mii de înoptări, cu 18 mii mai multe ca în 2017. Aici putem sublinia faptul că străinii au stat mai mult în județ cu 10 mii de înoptări.
Aproape 90% dintre turiștii străini care au venit în Argeș sunt din Europa. De altfel, topul este dominat în continuare de francezi (mulți veniți în interes de serviciu și afaceri), urmați de italieni și germani. Având în vedere că Argeșul a rămas preponderent o destinație de tranzit sau pentru afaceri, jumătate dintre turiștii străini au preferat să se cazeze la hotelurile din marile orașe, unde și confortul este sporit.

LEAVE A REPLY