PSD ia deciziile finale intr-un nou Comitet Executiv la sfarsitul lui ianuarie

0
895

Bucuresti. 8 ianuarie 2017. PSD amana deciziile finale privind remanierea sau restructurarea Guvernului pentru sfaraitul lunii, la Comitetul executiv de la Iasi, cand va fi o intalnire si cu grupurile parlamentare. Dragnea a zis ca trebuie sa existe si o consultare cu partenerii din ALDE. Senatoril din Bistrita Ioan Denes va fi noul ministru al Apelor si Padurilor.

Cat priveste un Congres pentru stabilitea candidatului la prezidentiale, Dragnea a opinat ca acesta trebuie anuntat mai tarziu, pentru a nu deveni o tinta.

Dragnea:
Propunerea pentru ministerului Apelor este senatorul Ioan Denes
Urmatorul CEx se va organiza in 29 – 30 – 31 ianuarie, la Iasi, unde vom face si intalnirea cu grupurile parlamentare

Intrebari:

Sunteti de acord cu restructurarea Guvernului?

Eu sunt de acord cu ce am spus eu in mai multe randuri anul trecut. In ianuarie trebuie facuta o analiza a modului cum functioneaza fluxul deciziilor in ministere si care sunt masurile care pot face ca in 2018 actul de guvernare sa fie si mai bun.

Ca una dintre masuri poate fi o restructurare a Guvernului, o remaniere, am mentionat asta. Ce s-a discutat azi e ca vom face o discutie poate la CEx-ul urmator.

Trebuie sa discutam si cu partenerii de la ALDE, pentru ca restructurarea Guvernului necesita un vot in Parlament.

Foarte multi colegi au venit cu parari, idei, ganduri, nu s-a facut un CEx pentru analiza ministerelor. Pentru asa ceva e nevoie de o perioada mult mai lunga.

Speram sa primim si evaluarea pentru secretarii de stat.

Exista o tensiune cu Mihai Tudose?

Din partea mea categoric nu.

Despre scrisoarea lui Niculae Badalau?

Sa va spun cu sinceritate, eu am apucat sa ma uit putin pe ea, dar nimeni nu a putut sa o analizeze. E un document bun, care va face parte dintr-un document propus pentru a fi adoptat la CEX-ul de la sfarsitul lunii pentru activitatea partidului, infiintarea departamentelor, despre modul cum o sa functionam si sa ne oprganizam in 2018.

E un document bun, un punct de vedere al dlui Badalau si or sa mai fie si alte documente si propuneri.

Dupa pararea mea, nu, este partidul politic din Romania care a avut cele mai multe sedinte de CEx. O sa spun la CEX-ul de la Iasi de ce nu au existat reuniuni ale Biroului Permanent.

O sa fie reuniuni ale Biroului Permanent saptamanal

Reforma administrativ-teritoriala implica cateva componente. Una implica descentralizarea si s-a cerut ministrilor din primavara sa vina cu propuneri de descentralizare. Din pacate, ministrii nu au venit cu propuneri serioase, ba dimpotriva, faceau fundamentari ca nu se poate. E un obiectiv politic pe care o sa il propun la Iasi. A doua componenta e regionalziarea, care nu poate fi facuta decat prin modificarea Constitutiei

S-a format o coalitie care se opune dvs?

Nu. Dvs nu ati avut totusi informatii din CEX-ul de azi? Ma mira

Se modifica modul de alegere a presedintelui partidului?

Cred ca ar fi un pas inapoi. A fost o propunere avansata de Victor Ponta, sustinuta de mine, si cred ca ar fi un pas inapoi, pentru ca ii da presedintelui partidului o legitimitate foarte mare.

Eu le-am spus colegilor mei azi ceva ce consider foarte important: romanii asteapta de la noi nu discutii interne despre statut, asteapta sa vada daca si in 2018 continuam sa adoptam masurile guvernamentale si legile care le fac viata mai buna si le aduc bunastare. Eu le cer in continuare ca pe asta sa ne focusam in primul rand. Nu cred ca intereseaza marea masa a cetatenilor daca noi facem un congres. Ii intereseaza daca propunerile de guvernare vor fi puse in aplicare.

Despre statul paralel si destructurarea sa

Pas cu pas.

Nu am inteles de ce a fost atata agitatie inainte de acest CEX, a fost un CEX simplu in care s-au adoptat cele doua masuri.

Despre congres pentru stabilirea candidatului la prezidentiale in aceasta vara

Ar fi o mare greseala, in trei luni dispare.

Despre cererea autonomiei teritoriale pentru Tinutul Secuiesc

E neconstitutional si de nenegociat.

Despre politisitul acuzat de pedofilie

E o intamplare foarte grava. Trebuie sa vedem cine trebuia sa verifice periodic aceste lucruri, poate ar trebui sa se faca o analiza serioasa a conducerii Politiei Romane, poate trebuie sa se faca mai demult

Nu stabilesc eu asta, e treaba Guvernului.

Despre plecarea lui Radu Mazare din tara

Nu vreau sa comentez eu asta.

Despre legile Justitiei

Vorbim de directive europene care trebuie adoptate, despre decizii ale CEDO. Sunt in comisie si lucreaza, ati vazut foarte bine.

Nu pot fi de acord dintr-un motiv foarte simplu, e o decizie a CCR care interzice o astfel de modificare.

Despre relatia cu Tudose

Din partea mea, toate bune, o relatie neschimbata ca si inainte de noul guvern, eu nu am nicio problema.

Eu nu sunt nervos.

S-au facut erori in actul de guvernare?

Asta discutam la Iasi

Alegerile prezidentiale sunt peste doi ani de zile. Nu discutam acum. Oricum candidatul la prezidentiale va fi desemnat intr-un Congres, se pune problema cand. Eu cum am gestionat ultimii doi ani am alta parere, nu de acum. Vom discuta mai tarziu de cine ar putea fi candidatii la prezidentiale

Regretati ca nu ati mers cu propunerea de premier in fata Congresului?

Nu.

Eu am spus de mai multe ori, dincolo de guvern, de presedinti de partide, de partid, cel mai important pentru romani e programul de guvernare.

LEAVE A REPLY