Pitesti. 18 ianuarie 2018 Risc mare de avalanșă în zona montană din județul Argeș. Conform informării Salvamont Argeș vremea nefavorabilă din ultimele zile a dus la acumularea unui strat de zăpadă de 130 de centimetri la Cota 2000 Transfăgărășan, existând risc de gradul 4 ( mare ) de avalanșă la altitudini de peste 1800 m și risc de gradul 2 ( moderat ) sub 1800 m.

În aceste condiții cei care doresc să își petreacă sejurul în zona montană argeșeană, îi sfătuim să nu încerce să urce pe traseele închise și să ceară informații salvatorilor montani din zonă, sau la Dispeceratul National Salvamont, formând 0SALVAMONT. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în așa fel încât, să existe o marjă de siguranță de o ora de lumină, după terminarea acesteia, ținând cont ca la ora 16:30 este deja întuneric.

Prefectul județului Argeș, domnul Emilian Dragnea, roagă cetățenii să circule cu atenție sporită, să respecte indicațiile autorităților statului și să evite deplasările în zonele cu probleme.

LEAVE A REPLY