8 morți după un atac la Hotelul Intercontinental din Kabul

0
3878

Kabul. 21 ianuarie 2018 Atacul de la hotelul de lux Intercontinental din Kabul “s-a încheiat”, a anunţat duminică dimineaţă purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan Najib Danish, anunţul intervenind la peste 12 ore de la declanşarea acestuia, relatează AFP, citat de TVR.
Hotelul Intercontinental din Kabul – care nu aparţine lanţului internaţional cu acelaşi nume – găzduieşte frecvent nunţi, conferinţe şi întâlniri politice. “Atacul s-a încheiat, toţi atacatorii au fost ucişi; au fost salvate 126 de persoane, între care 41 de străini”, a detaliat el, indicând un bilanţ provizoriu de “şase morţi – cinci afgani şi un străin”, naţionalitatea celui din urmă nefiind pe moment cunoscută.
Responsabilul afgan a precizat că “operaţiuni de curăţare se desfăşoară în continuare la etajul şase” al acestui hotel de lux pentru dezamorsarea muniţiilor rămase.
Potrivit unei surse din domeniul securităţii, ultimul membru al comandoului se retrase “într-o camera mare cu ostatici, afgani şi străini”, ameninţând că-i va ucide. Dar a fost doborât înainte de a-şi materializa ameninţarea.
Comandoul a intrat în hotel sâmbătă la puţin după ora locală 21:00 (17:30 GMT), declanşând o explozie înainte de a deschide focul la întâmplare.
În cursul nopţii, trupele speciale sprijinite de forţe NATO au preluat treptat controlul asupra etajelor. “Dar am progresat lent pentru a evita victime civile”, a explicat purtătorul de cuvânt adjunct al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi.

Sursa video: The Telegraph

LEAVE A REPLY