București. 21 ianuarie 2018 La exact un an de la primele proteste masive din România, după alegerile din 2016, zeci de mii de oameni au ieșit, din nou, în stradă, în Piața Universității din Capitală.
Un marș a pornit de la kilometrul zero și s-a îndreptat spre Palatul Parlamentului. La București, au existat o serie de ciocniri între jandarmi și unii protestatari care au dorit să forțeze limitele impuse de aceștia. Au fost organizate și filtre după ce asupra unora dintre protestatari au fost găsite boxuri, cuțite de vânătoare sau alte arme albe. Conform unor surse centrale, la București au sosit reprezentanții mai multor galerii de echipe de fotbal din țară.
Au fost proteste și în țară, dar și în diaspora.
La București, protestatarii au mărșăluit pe traseul: Piața Universității – Piața Unirii – Parlament, cu opriri la sediile Avocatului Poporului, CCR şi CNA. Oamenii sunt nemulțumiți de legile justiției votate în Parlament. Au scandat lozinci împotriva coaliţiei de guvernare şi au cerut alegeri anticipate. Mobilizarea pentru protestul din această seară s-a făcut pe retelele de socializare.
Aproximativ 30.000 de oameni au ieşit în stradă, sâmbătă seara, în mai multe oraşe din ţară, la proteste față de modificările aduse legilor justiţiei în Parlament, precum şi împotriva PSD: la Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Iaşi, Braşov, Galaţi, Baia Mare. Manifestaţii au avut loc şi la Craiova, Constanţa, Arad, Bistriţa, Tg. Mureş, Reşiţa, Satu Mare, Brăila, Zalău şi Botoşani.

Peste 5000 mii de oameni au ieșit în Piața Operei din Timișoara, sâmbătă seară, să protesteze față de legile justiției și guvernanți. S-au mobilizat începând cu ora 18.00. Au purtat steaguri, pancarte, au scandat împotriva guvernanților și liderilor PSD. A avut loc un marș spre sediul Prefecturii și retur. O atmosferă impresionantă a fost în momentul în care participanții au aprins lanternele telefoanelor mobile.

LEAVE A REPLY