Cel puțin trei morți după ce un tren a deraiat lângă Milano

0
3642

Milano. 25 ianuarie 2018 Un tren plin cu navetiști a deraiat joi dimineață, la o oră de vârf. Două vagoane au sărit de pe şine și au rămas înclinate. Sunt cel puțin 3 morți și 100 de răniți, dintre care 10 în stare gravă.
În trenul regional erau sute de călători. Două vagoane au sărit de pe șine și au rămas înclinate. Pasagerii din vagoanele deraiate nu pot ieși, iar intervenția echipelor de salvare e îngreunată de unghiul în care sunt înclinate vagoanele.
Presa a reluat criticile la adresa autorităților din transport. Sistemul feroviar e învechit, trenurile sunt supraaglomerate, iar personalul tehnic care supraveghează traficul sau care se ocupa de întreținere este insuficient, se plâng italienii.
“La ora actuală continuă operațiunile de descarcerare”, a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, în cadrul ședinței de guvern.
“Ce este cert până acuma este că au fost 2 morți și 10 răniți. Pe lista respectivă nu figurează niciun cetățean român”, a informat ministrul.
Membrii Consulatului de la Milano s-au deplasat la locul accidentului, au luat legătura cu autoritățile locale și sunt pregătiți să ofere servicii consulare.

LEAVE A REPLY