Video! Raed Arafat anunță achiziția de nave folosite pentru misiuni de căutare şi salvare. Scenariu în caz de cutremur

0
3827

Pitești. 30 ianuarie 2018. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat, luni, la Constanţa, că în următorii ani vor fi achiziţionate mai multe nave maritime şi fluviale, aceastea urmând să aibă şi capabilităţi de stingere a incendiului, pe lângă cele de căutare şi salvare. El estimează că primele nave de acest tip vor putea fi utilizate peste doi ani. Marți, 30 ianuarie, Arafat a participat la Pitești la bilanțul ISU Argeș pe anul trecut și a explicat mai pe larg ce înseamnă achiziția noilor dotări.
Fiecare judeţ din România va avea, până la sfârşitul acestui an, câte două containere de căutare-salvare în caz de cutremur, a spus la Piteşti, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. “Cel puţin pentru partea de căutare-salvare urbană, anul trecut am încheiat dotarea fiecărui judeţ cu câte un container de căutare-salvare, iar în acest an se achiziţionează al doilea container. Deja sunt contractate. Deci, la sfârşitul acestui an, fiecare judeţ va avea două containere de căutare-salvare cu toate echipamentele, ceea ce înseamnă că, în jurul fiecărui container, se dezvoltă o echipă de căutare-salvare (…) de intervenţie pe partea de clădiri prăbuşite şi alte situaţii care necesită echipamentele respective”, a declarat dr. Arafat.

În opinia sa, prin dotarea fiecărui judeţ cu câte două containere de căutare-salvare se va asigura necesarul pentru acest tip de intervenţii.

În context, Raed Arafat a subliniat că momentul producerii unui cutremur nu poate fi prezis, dar autorităţile au datoria să fie pregătite în caz de nevoie.